Fragmenty szkła w burakach
Jak możemy przeczytać na stronie gov.pl, Główny Inspektorat Sanitarny został poinformowany o tym, że w związku ze skargą konsumenta na obecność fragmentów szkła w produkcie "Buraczki pasteryzowane wiórki", firma VICTUS Mielczarek i Kowalska Sp. j. postanowiła wycofać partię swojego produktu.Szczegóły:
Nazwa produktu: Buraczki pasteryzowane wiórki á 420 g
Numer partii: 25.08.2022/A
Data minimalnej trwałości: 25.08.2022
Producent: VICTUS Mielczarek i Kowalska Sp. J. 98-355 Działoszyn, ul. Sadowska 10
Firma poinformowała swoich odbiorców o konieczności wycofania z obrotu wyżej wymienionej partii. Jeżeli jesteście w posiadaniu opisanego słoika, nie spożywajcie jego zawartości.
Szkło w batonach Bakalland
18 stycznia, tydzień przed wpisem o buraczkach, na gov.pl pojawił się komunikat dotyczący jeszcze innego produktu. Na stronie możemy przeczytać, że GIS został poinformowany przez Bakalland S.A. o prowadzonym przez tę firmę wycofaniu partii batonów marki Vitanella, BA! i YEMGO ze względu na zanieczyszczenie fragmentami szkła surowca wykorzystanego do ich produkcji.Szczegóły:
Produkt / Numer partii
- Bakalland Baton BA! 5 orzechów 40g / 0002330006
- Bakalland Baton BA! 5 orzechów 40g / 0002331752
- Bakalland Baton YEMGO czekoladowo-bakaliowy 40g / 0002330871
- Bakalland Baton BA!lans Orzechowe Słone Trio 35g / 0002331492
- Baton BA! Protein Banan 35g / 0002332366
- Vitanella Baton musli orzech arachidowy i laskowy 40g / 0002329041
- Vitanella Baton musli orzech arachidowy i laskowy 40g / 0002330055
- Vitanella Baton musli orzech arachidowy i laskowy 40g / 0002332122
W przypadku buraczków oraz batonów organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producentów.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.